• home
 • video
 • pas verschenen

  Bart Goor: "Het verschil met 1e klasse? Geen tv"

  Goor gaf woensdag een assist en zette een penalty om tegen Lierse.

  Bart Goor is 39 maar dartelt nog altijd als een jong veulen over het veld. Dat mocht Lierse ondervinden in de beker. Goor heeft één doel met Westerlo, promotie naar eerste klasse.

  Westerlo staat na zes speeldagen zesde in tweede klasse. De ploeg telt negen punten, drie minder dan leider Boussu Dour. Goor is op zijn 39e de aanvoerder en motivator van Westerlo, zo zegt hij in een gesprek met Het Nieuwsblad.

  "De tweede klasse leunt vrij dicht bij eerste klasse aan, vind ik. Alleen is er geen tv en dus zijn er minder persoonlijke acties. In eerste klasse willen velen zich bewijzen. In tweede wordt meer gevochten als ploeg."

  "Voor het doel van Westerlo kan ik mij echt smijten. Ik sloof me uit, omdat ik het nog altijd graag doe. Waarom zou ik er dan mee stoppen? Ik hou ervan om mezelf af en toe eens pijn te doen. Maar ik geef toe: na een match doet elke spier in mijn lichaam pijn."

  Heeft Goor al nagedacht over de toekomst? Zijn contract bij Westerlo loopt in juni af. "Neen, nog geen seconde. Ik pluk de dag. Wat ik me wel al heb voorgenomen, is dat ik na mijn carrière een jaartje volledig ga genieten. Voetballers hebben een fantastisch leven, maar de kalender bepaalt alles."