• home
  • video
  • pas verschenen

    Uran is de sterkste in Ronde van Piemonte

    Rigoberto Uran heeft de Ronde van Piemonte gewonnen. De Colombiaan van Sky had aan de aankomst in het Noord-Italiaanse Biella vier seconden voorsprong op Luca Paolini. Greg Van Avermaet was de eerste Belg op de zevende plaats.

    Een trio dat de koers kleurde werd gegrepen bij het ingaan van de eerste van twee plaatselijke rondes in Biella. De schifting gebeurde op de beklimming van de 6,1 kilomter lange Favaro, een bult met een gemiddelde hellingsgraad van 5,4% en stukken tot 11%.

    Uran, Paolini, Santambrogio en Betancur waren de initiatiefnemers, Henao en Verdugo pikten hun wagonnetje aan. Na de top, op acht kilometer van de streep, achtte Uran zijn moment gekomen. Hij glipte weg uit de kopgroep en kon zijn inspanning volhouden tot aan de finish.