• home
 • video
 • pas verschenen

  Roelandts: "Betere renner geworden na mijn val"

  Jürgen Roelandts miste het hele voorjaar na een zware val in de Tour Down Under.

  Terwijl het grootste deel van het peloton stilaan naar het einde van het seizoen snakt, is de bobijn van Jürgen Roelandts nog lang niet af. Hij start vandaag met ambitie in de Franco-Belge.

  Jürgen Roelandts brak begin dit jaar bij een zware val in de Tour Down Under een nekwervel. Daar kwamen ook nog complicaties bij kijken, zodat hij het hele voorjaar miste.

  "Voor mij is het seizoen eigenlijk te vroeg afgelopen", zei Roelandts aan de vooravond van de Franco-Belge in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

  "Ik ben nog gemotiveerd. De Franco-Belge ligt me. In 2008 verspeelde ik er de eindzege pas in de laatste etappe."

  "Maar ik moet afwachten wat de ambities van André (Greipel) zijn. Zijn uitslagen zijn nog altijd goed, maar André is een genereuze kerel. Hij weet ook wel dat ik dit seizoen al veel voor hem heb gedaan."

  Fysiek en mentaal staat onze landgenoot nog als een huis. Dat bewees hij ook op het WK. "Misschien omdat ik niet verwacht had dat ik op zo'n hoog niveau zou terugkeren na mijn val."

  "Ik ben nog altijd uitstekend in vorm. Misschien dank ik dat wel aan mijn aangepaste manier van trainen. Omdat ik pas sinds april weer buiten trainen, deed ik in die periode veel kwaliteitstrainingen op de rollen en ook heel veel krachttraining. Schijnbaar heeft dat me goed gedaan."

  "Ik ben na mijn val een betere renner geworden. Misschien had ik het wel nodig om eens goed op mijn hoofd te vallen."

  "Voorjaarsklassiekers zijn het doel"

  Jürgen Roelandts rijdt na de Franco-Belge nog Parijs-Tours (07/10) en misschien nog de Sluitingsprijs in Putte-Kapellen (09/10).

  "En dan moeten enkele weken vakantie volstaan om weer de focus te richten op volgend seizoen. Mijn eerste doel is duidelijk: ik wil meespelen in de voorjaarsklassiekers die ik dit jaar heb moeten missen."

  "En neen, het schrikt me niet af om ook straks weer naar de Tour Down Under te gaan. Ik voel me goed in die wedstrijd, zeker in het gezelschap van jongens als Greipel."