• home
 • video
 • pas verschenen

  Roelandts wint eerste rit in Eurometropool Tour

  Jürgen Roelandts mocht vieren in Menen.

  Jürgen Roelandts heeft meteen toegeslagen in de Eurometropool-Tour, ook bekend al de Franco-Belge. De Belg van Lotto-Belisol won in Menen de eerste rit in een sprint. Het podium was volledig Belgisch.

  Een verbrokkeld peloton liet vier vluchters met daarbij Stijn Neirynck nooit meer dan vier minuten wegrijden. Op 40 kilometer van het einde was de hergroepering een feit. Een tiental renners probeerde er nog van onder te muizen, maar kon geen kloof slaan.

  De spurt moest een winnaar aanwijzen en daarin bewees Roelandts dat hij in vorm is. Voor Roelandts was het de tweede zege van het seizoen. Eerder schreef hij al de vierde etappe in de Ronde van Luxemburg op zijn naam. Van Keirsbulck werd tweede, Wynants derde.

  Vrijdag staat de tweede rit op het programma, die het peloton van Antoing naar Poperinge voert.

  "Enorm blij dat ik nog eens win"

  Voor Jürgen Roelandts is het pas zijn tweede zege van het seizoen, na een rit in de Ronde van Luxemburg begin juni. "Ik ben gekomen om te winnen en heb bewezen dat ik vandaag de beste was", zegt hij.

  "Zondag op het WK in Valkenburg had ik al goede benen in een wedstrijd van 270 kilometer. Ik heb volledig kunnen recupereren om voluit te gaan in deze Eurometropool Tour en Parijs-Tours."

  "Ik ben erg blij dat ik mijn armen nog eens in de lucht mag steken, zeker als ik terugdenk aan mijn verschrikkelijke val in de Tour Down Under en de loodzware revalidatie. Maar nu heb ik de leiderstrui en die kunnen we met onze sterke ploeg zeker verdedigen."