• home
 • video
 • pas verschenen

  PSV overleeft woelig bekerduel bij amateurteam

  PSV heeft zich ternauwernood geplaatst voor de derde ronde van de beker. Het won met 2-3 bij amateurkampioen Achilles '29. "Een match om snel te vergeten", zegt coach Dick Advocaat.

  PSV boog een 1-0-achterstand om in 1-3. Timothy Derijck kopte een corner binnen bij de 1-3. Achilles keerde terug tot 2-3, waarbij Derijck zich volgens coach Advocaat te makkelijk liet ringeloren. Daarna miste Achilles nog een penalty.

  Mertens zat de hele match op de bank. de 18-jarige Memphis Depay verving hem zonder indruk te maken. "Memphis heeft heel veel talent, maar toonde dat vanavond niet. Hij wil zo graag, maar vergeet dan wel eens iemand anders", reageerde Advocaat.

  Over de wedstrijd zelf wilde de PSV-coach niet veel meer kwijt. "We gaven het nog bijna zelf weg. Het was een wedstrijd om snel te vergeten."