• home
 • video
 • pas verschenen

  Lambrecht: "Lokeren heeft 7.000 fans nodig"

  Als Roger Lambrecht zich op de website van Lokeren tot de fans wendt, is dat op zich al nieuws. De 81-jarige voorzitter wil duiding geven bij "de hectische weken die we hebben beleefd".

  "In de Europa League misten we nipt de groepsfase. Dat deed velen pijn. In de competitie verloren we punten die we niet mochten verliezen, zoals tegen Gent, Kortrijk en OHL. Daarnaast wekte het vertrek van De Ceulaer verbazing."

  "Het zorgde ervoor dat de golf van optimisme na de bekerzege afbrokkelde. Bij sommigen sloeg de sfeer zelfs om in puur en onnodig negativisme", vindt Lambrecht, die in zijn open brief verklaart waarom hij Benji De Ceulaer naar Racing Genk liet vertrekken.

  "Hij wilde hogerop, naar Anderlecht of Genk. Anderlecht haakte in laatste instantie af en dus zette hij in op Genk. We hebben de weg van de minste pijn gekozen."

  "Natuurlijk speelde geld een rol: we konden het gebruiken om de kleine, maar zich jaarlijks herhalende verliezen aan te zuiveren. Sportief verliezen we een pion, maar zuiver bedrijfsmatig hebben we wel aan stevigheid gewonnen."

  "We hadden zijn late vertrek niet verwacht. Dat er iets bij moet komen, weten we. De sportieve cel werkt eraan."

  "5.000 supporters is onvoldoende voor Lokeren"

  Lambrecht hamert er ook nog eens op dat Lokeren meer supporters nodig heeft om het hoofd boven water te houden. "We hebben ruim 5.000 fans. De sfeer in het stadion is aanzienlijk verbeterd. Alleen: 5.000 mensen is onvoldoende."

  "We hebben het op één na laagste toeschouwersaantal in eerste klasse, maar ons voetbal verdient beter. Dat wordt mijn topprioriteit: dat aantal moet en zal omhoog. Binnenkort willen we met enkele acties naar 7.000 toeschouwers gaan."

  "Ik hoop dat jullie vrienden en bekenden naar de club zullen sturen. We zoeken een weg om jullie dan te belonen."