• home
 • video
 • pas verschenen

  "Standard kan nog meespelen voor de titel"

  "We halen 0 op 9, maar we hebben vooral pech gehad de voorbije matchen. Vooral met die rode kaarten. Wie de ref misleidt, mag een jaar geschorst worden."

  Standard maakt zijn slechtste seizoensstart in tien jaar en in de beker wipte het maar net tweedeklasser Moeskroen-Péruwelz. Komt er een tweede overgangsjaar op rij in het tijdperk-Duchâtelet?

  Roland Duchâtelet zelf is er in Het Nieuwsblad en La Dernière Heure alvast van overtuigd van  niet.

  "Ik geloof nog altijd dat we kunnen meestrijden voor de titel, zeker met de vechtlust die we tegen Moeskroen-Péruwelz getoond hebben. Ik vond de ploeg fysiek en mentaal zeer sterk. Met tien tegen elf domineerden we de match."

  "En we toonden ook kwaliteit. Anders maak je met zijn tienen geen drie goals meer. Tegen Moeskroen-Péruwelz dan nog. Dat is een titelkandidaat in tweede en dus een sterke ploeg."

  "We haalden de voorbije weken wel 0 op 9, maar dat was vooral door pech. We waren vaak de betere ploeg."

  "Een jaar schorsing voor wie ref misleidt"

  Roland Duchâtelet stoorde zich vooral aan de "onterechte" rode kaarten voor Ezekiel (tegen Gent) en Batshuayi (in de beker).

  "Voor de tweede week op rij al krijgt een speler van ons onterecht rood, omdat de tegenstander zich halfdood waant. Ik krijg daar stilaan genoeg van."

  "Het is niet de fout van de scheidsrechter. Die man doet zijn job zo goed mogelijk. Maar als iemand op de grasmat ligt te kermen met zijn handen voor zijn gezicht, hoewel hij niet eens geraakt is aan zijn hoofd, dan misleid je de ref."

  "Die spelers zouden ze moeten straffen. Ze mogen hen gerust een schorsing van een jaar geven. Een jaar, ja. Want het is schandalig."

  "Ezekiel (foto) zat in een wurggreep. Wat doet een normale mens  dan? Hij doet zijn armen achteruit om die af te houden."

  "We slikken te veel goals"

  Roland Duchâtelet wuift de kritiek weg dat de nieuwkomers nog niet hun stempel drukken. "Ik heb niets aan te merken op de transfers. Er is goed gewerkt deze zomer. Wie iets anders beweert, is fout. "

  "We hebben alleen even een probleem achteraan, want we slikken te veel goals. Maar dat wordt in de toekomst opgelost. Er is nog één nieuwe speler die nog niet in actie kwam (de Frans-Portugese verdediger Tavares, red), Kanu en Opare komen terug uit blessure en we haalden een linksback van Manchester United (Fryers, red). Achterin zijn we voldoende gewapend en voorin volgens mij ook."