• home
 • video
 • pas verschenen

  "Om 5.30u opstaan, 7.30u pers en dan trainen"

  De Europese ploeg op training in Chicago. Colsaerts is de derde in de rij.

  De Ryder Cup is geen plezierpartijtje, zo vertelt Nicolas Colsaerts' manager aan Sporza. "Ze beginnen de Belgian Bomber hier te kennen", zegt Vincent Borremans vanuit de Medinah Country Club in Chicago. Intussen loopt de stad helemaal vol voor de golfstrijd.

  Nicolas Colsaerts is uiteraard niet alleen in Chicago. Zijn entourage, onder wie manager Vincent Borremans, vergezelt hem. Het zijn drukke dagen, zegt Borremans aan Sporza.

  "We staan hier elke dag om 5.30u op, dan volgen persconferenties vanaf 7.30u en daarna moet Nicolas ook nog trainen. De drukte neemt hier met de dag toe. Ik schat dat hier toch al 30.000 à 40.000 mensen zijn."

  Kennen de Amerikanen Colsaerts al? "Dat begint. Er zijn 25 miljoen golfers in de VS en er is Golf Channel. Ze weten dat hij de "Belgian Bomber" is."

  De Ryder Cup is een evenement van formaat is de VS. "Het is het op twee na grootste evenement in de sport. Gedurende een week zijn wij het centrum van de wereld. Je voelt de intensiteit bij de spelers, de media en de supporters."

  Colsaerts is één van de 12 golfers van de Europese ploeg. Hij zal wellicht vijf keer op de baan komen. Maakt Europa kans tegen de VS? "Europa zou vrijdag en zaterdag een voorsprong moeten hebben. Dan kan het misschien in de afsluitende singles."

  "Maar de Amerikanen zijn sterk, hé. Ze spelen thuis, voor hun eigen fans en die zijn heel luidruchtig. Dat zie je nergens anders", besluit Borremans.