• home
 • video
 • pas verschenen

  "Dit is grootser dan alles wat ik al meemaakte"

  Colsaerts:" De intensiteit en dat fantastische gevoel worden grootser met de dag."

  Nicolas Colsaerts heeft de Amerikanen gecharmeerd tijdens een persbabbel in Chicago. "Van de Ryder Cup droom ik al meer dan 20 jaar", zei de 29-jarige Belgische golfer. De strijd tussen Europa en de VS gaat morgen van start.

  Nicolas Colsaerts is de enige "rookie" in het Europese team. Hij geniet met volle teugen van wat zich achter de schermen afspeelt, zo vertelde hij.

  "We hebben onvoorstelbaar veel ervaring in de ploeg. Je beseft pas hoe groots de Ryder Cup is als je de anderen hoort praten in de "team room".

  "Sergio Garcia, Luke Donald, Lee Westwood, Ian Poulter, kapitein Olazabal... Als die mannen beginnen te discussiëren moet je ervan genieten. Want als normale mens hoor je zoiets nooit", lacht Colsaerts. "De honger om te winnen, is groot."

  "De Ryder Cup is écht speciaal. Dit is een pak grootser dan alles wat ik tot nu toe al meegemaakt heb. Hier droom ik al meer dan 20 jaar van. Die intensiteit en dat fantastische gevoel worden groter met de dag."

  Colsaerts pakte de Amerikanen helemaal in, toen hij vertelde over zijn idool: Fred Couples. Die is nu assistent-kapitein van de VS. "Fred was altijd zo cool, ook in zijn manier van stappen. Wat dat betreft, denk ik dat ik op hem lijk."

  "Golf is nog een kleine sport in België"

  In de VS koppelen ze golf niet meteen aan België. Colsaerts: "In België is golf nog een kleine sport. Als je begint te golfen, ken je al snel iedereen. Het is een klein wereldje."

  "Maar anderzijds is het ongelofelijk hoe deze Ryder Cup nu leeft in België. Ik wist niet dat het zo veel zou betekenen voor amateur-golfers met een handicap van 15 of 20."