• home
 • video
 • pas verschenen

  Woods: "Ongelooflijk hoe ver Colsaerts slaat"

  Colsaerts op training op de Medinah Country Club in Chicago.

  Vanaf vrijdag verdedigt golfer Nicolas Colsaerts de kleuren van Europa in de prestigieuze Ryder Cup. De Belg oogst lof bij niemand minder dan Tiger Woods en Nick Faldo. Sporza zendt zondag (slotdag) de Ryder Cup live uit op Canvas en via onze livestream. Afspraak om 18.40u.

  De Ryder Cup is de tweejaarlijkse golfstrijd tussen de VS en Europa. De editie 2012 vindt in Chicago plaats, op de Medinah Country Club. Voor het eerst in de geschiedenis doet een Belg mee, Nicolas Colsaerts (29).

  Op de ploegvoorstelling van de Europeanen, die hun titel verdedigen, genoot Colsaerts met volle teugen. Vandaag en morgen wordt nog getraind, vanaf vrijdag is het menens.

  Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad zijn in Chicago en vroegen Tiger Woods (VS) wat hij van Colsaerts vindt: "Ik heb nog nooit met Colsaerts op de green gestaan, maar al wel met hem geoefend. Hij heeft een prachtige swing. Het is ongelofelijk hoe ver hij slaat."

  "Nicolas heeft een van de verste slagen van ons allemaal. Het was een kwestie van tijd voor hij zijn regelmaat vond en op dit niveau zou spelen. Zijn deelname wordt een belangrijke ervaring voor hem. Hij kan er alleen maar beter van worden."

  De Britse golflegende Nick Faldo doet niet onder: "Het is goed dat een speler als Colsaerts in de Europese ploeg zit. Als "longhitter" kan hij Europa helpen. Hij heeft niks te verliezen."

  Enkele weetjes over de Ryder Cup

  • De Ryder Cup wordt om de twee jaar georganiseerd. 16 keer al speelde Europa tegen de VS. Europa won 8 keer, de VS 7keer en 1 keer werd gelijk gespeeld. 12 Europeanen nemen het op tegen 12 Amerikanen. Er zijn 28 partijen in totaal.
  • Het uurverschil met Chicago is 7 uur. Dat betekent dat de wedstrijden in de namiddag (rond 14.30u) in België beginnen. Sporza gaat zondag (18.40u) live, met commentaar van Karl Vannieuwkerke.
  • Vrijdag en zaterdag worden 8 Foursomes (2 spelers van 1 team spelen met 1 bal) en 8 Fourballs (2 spelers van 1 team spelen met hun eigen bal tegen het andere team) gewerkt. Zondag zijn er de afsluitende 12 singles. Elke gewonnen wedstrijd levert een ploeg één punt op.