• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Damme: "Misschien was ik iets te agressief"

  Van Damme pikte een vraag van een journalist niet.

  Jelle Van Damme heeft in een video op de website van Standard gereageerd op het incident met de journalist van de RTBF na de bekerwedstrijd van dinsdag. Van Damme haalt geen excuses boven. De journalist zelf wil "niet dramatiseren".

  Jelle Van Damme ging verbaal in de clinch met RTBF-journalist Benjamin Deceuninck nadat een interview met Standard-coach Ron Jans op een valse noot geëindigd was.

  De journalist wou weten of Jans tijdens de match dacht of het zijn laatste duel voor Standard kon zijn. Dat pikte Van Damme niet en hij deed de journalist met een aanmanend vingertje ook terugdeinzen.

  "Ik verkondigde mijn mening en ik blijf daarbij", zegt Van Damme. "Ik vond het, na 120 minuten voetballen, niet het moment om zo'n vraag te stellen. Oké, dat is hun beroep, maar ik heb het recht om te reageren. Misschien deed ik het wel iets te agressief, te direct."

  "Maar ik vind het nog altijd een nutteloze, ridicule vraag, die een negatieve sfeer creëert. En ik zal altijd iemand die van Standard houdt, verdedigen."

  Bekijk het interview met Van Damme op de Standard-site hier

  "Voelde me niet bedreigd"

  Benjamin Deceuninck, de journalist in kwestie, reageerde ook: "Ik wil benadrukken dat ik me op geen enkel moment fysiek bedreigd voelde."

  "Ik was wel verrast door de toon van de reactie. Maar ik ken het temperament van Jelle en het was een wedstrijd met heel wat adrenaline. Ik vind dat iemand een vraag idioot of ongepast kan vinden, maar zo uitvaren is niet nodig."

  Deceuninck wil het hierbij laten. "Er is geen reden om dit te dramatiseren. Bovendien zal Van Damme me nog bellen om de plooien glad te strijken", zegt hij. Dat gebeurde ondertussen, zie de tweet hieronder.