• home
 • video
 • pas verschenen

  Contador wint de rentree van Milaan-Turijn

  Contador bleef in Milaan-Turijn Ulissi voor.

  Milaan-Turijn stond na een onderbreking van vijf jaar weer op de wielerkalender. En de erelijst van de Italiaanse semiklassieker knoopt meteen weer aan met een grote naam, de Spanjaard Alberto Contador was de sterkste.

  Milaan-Turijn werd voor het eerst sinds 2007 opnieuw gereden. Het is de oudste Italiaanse wielerwedstrijd, met een eerste editie in 1876.

  In de slotfase van de wedstrijd moest het peloton twee keer over een beklimming van 4,8 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 9%.

  De grote kanonnen hadden hun beste krachten gespaard voor die klimmetjes. Bij de eerste passage rekende Saxo Bank, de ploeg van Alberto Contador, zes vluchters in.

  En bij de tweede passage plaatste Alberto Contador zelf een demarrage. En hij hield stand. De Vuelta-winnaar won voor de Italiaan Ulissi en de Zweed Kessiakoff en boekte zijn eerste profzege in een eendagswedstrijd.

  Voor een Belgische overwinning moeten we overigens al terug tot 1977, toen was Rik Van Linden de beste. Danilo Di Luca won in 2007 de vorige editie.

  Contador: "Voor Cabedo, waar hij ook is"

  Contador draagt zijn overwinning op aan Victor Cabedo, die vorige week bij een ongeluk op training om het leven kwam. "Deze zege is voor al mijn ploegmaats en vooral voor iemand die op het WK al bij me was, Victor Cabedo", zegt Contador. "Waar hij ook is, deze overwinning is voor hem." De 23-jarige Cabedo werd op training aangereden door een auto en overleefde de klap niet.