• home
 • video
 • pas verschenen

  Cavani brengt Napoli naast Juventus aan de top

  Cavani had alle redenen om zich te laten fêteren.

  Napoli beent Juventus bij aan de top van de rangschikking na de 3-0 tegen Lazio. Met dank aan Edinson Cavani, die de drie goals voor zijn rekening nam. Milan scoorde dan weer zijn eerste goals in San Siro.

  Lazio, met de Belg Cavanda een uur in het veld, kwam op 0-1 via Klose, maar de sportieve Duitser bekende de bal met zijn hand te hebben beroerd.

  Zo kon Cavani aan zijn recital beginnen. De Uruguayaan scoorde met een streep van ver, een gekruist schot en uit een situatie waarin hij randje buitenspel vertrok. Bij 3-0 had Cavani nog de luxe om een strafschop te verkwanselen.

  Cavani heeft al 72 doelpunten op zijn teller staan voor Napoli. En dan te weten dat hij er nog maar aan zijn derde seizoen toe is.

  Roma had in eigen huis een even sterk Sampdoria tegenover zich: 1-1. Het won in het olympisch stadion nu al niet meer sinds 11 april.

  Een dag voor zijn 36e verjaardag maakte Francesco Totti zijn 216e goal in de Serie A (de 1-0). Hij wordt daarmee gedeeld derde in de lijst topschutters aller tijden, samen met Giuseppe Meazza en José Altafini.

  Silvio Piola (Lazio, Juventus en Novara) leidt met 290 treffers, voor Gunnar Nordahl (Milan en Roma) met 225 doelpunten.

  El Shaarawy trekt Milan over de streep

  Milan won met 2-0 van Cagliari. De tegenstander van Anderlecht in de Champions League scoorde voor het eerst dit seizoen in eigen huis. Twee keer was de Egyptische Italiaan Stephan El Shaarawy er als de kippen bij om zijn naam op het scorebord te zetten. Na vijf speeldagen staat Milan op de tiende plaats met zes punten.