• home
 • video
 • pas verschenen

  Batch: "België verlaten valt mij erg zwaar"

  "Mijn vrouw kreeg een jobaanbod uit Nieuw-Zeeland dat ze niet kon weigeren."

  Colin Batch heeft dinsdag het hele Belgische hockeygild overdonderd door zijn afscheid als bondscoach aan te kondigen. "Dat was een puur familiale keuze. Ze heeft niets te maken met welk sportief of ander aspect dan ook."

  Batch gaat aan de slag als bondscoach van de Nieuw-Zeelandse mannen. In Le Soir legt de 54-jarige Australiër uit hoe dat deze jobwissel in zijn werk ging.

  "Mijn vrouw heeft een jobaanbod uit Nieuw-Zeeland gekregen dat ze niet kon weigeren. Het ging om een contract van vier jaar. We hebben enkele dagen nagedacht wat het beste was voor ons als koppel en voor de familie, die in Australië gebleven is."

  "En dit is de beste keuze, al valt het me erg zwaar om België te verlaten."

  Het is allemaal snel gegaan. "Ik was al helemaal gefocust op onze volgende doelen en wilde dit Belgische team naar de Spelen in Rio loodsen."

  "De spelers waren in shock maar ik weet dat ze de ware redenen van mijn beslissing begrijpen. Ik heb hier vier fantastische jaren beleefd, bij de Dragons en bij de nationale ploeg."

  Wat is zijn mooiste souvenir bij België? "De Spelen in Londen blijven een uniek moment in mijn carrière met die fantastische vijfde plaats. Maar ook onze olympische kwalificatie tegen Spanje op het EK 2011 en de eindzege in de Champions Challenge 2011 in Zuid-Afrika zal ik nooit vergeten."