• home
 • video
 • pas verschenen

  ADO gaat niet mee in vergevingsgezindheid Ajax

  ADO kan in februari weer supporters meenemen naar Amsterdam.

  De supporters van ADO Den Haag zijn na 5 jaar weer welkom in het stadion van Ajax. Het hoopt dat ADO Ajax-fans ook weer zal toelaten, maar de club uit Den Haag is dat nog niet van plan.

  De supporters van Ajax en ADO raakten in 2006 slaags met elkaar en dat had een drastische maatregel tot gevolg. Vijf jaar lang zouden er in de onderlinge duels geen bezoekende supporters toegelaten worden.

  Die termijn is verstreken en Ajax wil weer toewerken naar een "normalisatie van de verhoudingen". De club rekent er ook op dat Ajax-fans vanaf volgend seizoen weer wedstrijden bij ADO mogen bijwonen. Maar daar wil ADO nog niet van weten.

  "We zijn verbaasd dat Ajax hiermee naar buiten komt. Er zou over dit onderwerp binnenkort namelijk gezamenlijk overleg zijn", zegt ADO. "De laffe aanval van Ajax-supporters op het supportershome in het Zuiderpark staat nog veel ADO-supporters in het geheugen gegrift."

  "Er is helaas te veel gebeurd om nu meteen over te gaan tot de gewenste normalisatie." Vorige zondag speelden ADO en Ajax in Den Haag tegen elkaar. Het werd, zonder uitsupporters, 1-1.