• home
 • video
 • pas verschenen

  "We moeten nu vooral zwijgen en resultaten halen"

  Jorgacevic redde zondag een penalty tegen Cercle Brugge.

  Bojan Jorgacevic heeft wat tijd nodig gehad om zich te zetten in het doel van Club Brugge, maar staat er nu. Ook in moeilijke momenten, zoals in Bordeaux. Hij belooft de supporters alvast hun droom.

  Dit seizoen heeft Jorgacevic - mede door een blessure - enkele weken nodig gehad om zijn plaats in doel op te eisen. De laatste weken is hij een steunpilaar. In een uitgebreid gesprek met Het Laatste Nieuws steekt de Serviër de fans een hart onder de riem.

  "Iedereen loopt op het randje, tegen de grens aan bij Club. Je voelt dat. Wij zijn zwanger en nu moeten we alleen die baby op de wereld zetten: de titel", zegt Jorgacevic.

  "We hebben een bredere bank dan Anderlecht en dat wordt de sleutel. Iedereen moet beseffen dat ego's achterwege moeten blijven. Allemaal samen kunnen wijAnderlecht op het einde van de rit verslaan."

  Door die gezonde interne spanning zijn er soms incidenten, is de uitleg van Jorgacevic. "Het publiek van Club Brugge is helemaal  niet extreem kritisch. Supporters hebben altijd gelijk", zegt hij over de Hoefkens-saga van de voorbije dagen.

  "Het enige wat een voetbalclub niet kan kopen, is de sympathie van de fans. Het oordeel van 24.000 mensen is niet te misleiden. Wat wij als spelers moeten doen, is het hoofd omlaag houden."

  "Wij moeten nu zwijgen en resultaten halen. Alleen op die manier kunnen we ons weer bewijzen tegenover onze supporters. Ik ben ervan overtuigd dat we hun droom kunnen waarmaken."