• home
 • video
 • pas verschenen

  Verliezen? Naar de leugendetector

  Supporters van Lokomotiv Plovdiv, gehuld in de kleuren van hun club.

  De Bulgaarse voetbalcompetitie gaat gebukt onder omkoopaffaires. De voorzitter van topclub Lokomotiv Plovdiv heeft daar iets op gevonden: een leugendetector na een nederlaag.

  De 0-1-nederlaag tegen het bescheiden Vartsa afgelopen weekend ligt de voorzitter van Lokomotiv Plovdiv zwaar op de maag. Vartsa is de rode lantaarn en boekte pas zijn eerste zege. Een stunt van formaat.

  Voorzitter Maresjki vertrouwt zijn spelers niet en vond er niks anders op dan een leugendetector in huis te halen. Zo wil hij mogelijke omkoping bij zijn team, een probleem in Bulgarije, achterhalen.

  "Elke ploeg kan al eens verliezen, maar deze nederlaag is toch wel heel vreemd, vind ik", zegt Maresjki. "Ik draag fair play hoog in het vaandel. Daarom doe ik dit." De Bulgaarse voetbalbond is intussen een eigen onderzoek begonnen naar vier verdachte matchen.