• home
 • video
 • pas verschenen

  Verbrugghe: "Gilbert wil Lombardije winnen"

  "Gilbert heeft niet te lang gefeest, de koers ligt hem en hij is in vorm."

  Rik Verbrugghe is ploegleider bij het BMC van Philippe Gilbert. "Onze rol was hem te blijven steunen toen het minder ging dit jaar", zegt Verbrugghe aan Sporza. Gilbert zet alles op Lombardije zaterdag, donderdag doet de wereldkampioen niet mee in Piemonte.

  Rik Verbrugghe maakte vanaf de eerste rij mee hoe Gilbert na zijn boerenjaar 2011 maar niet op toerental raakte bij zijn nieuwe ploeg. Pas vanaf de Tour begon het wat te lopen.

  "Het begin van zijn seizoen was een ramp", vertelde Verbrugghe aan Sporza. "De ploeg heeft hem echter altijd gesteund en Phil is blijven vechten en heeft de moed niet verloren. Dan komt alles ooit terug. En in de Vuelta zagen we weer de oude Gilbert."

  Wat was de rol van Verbrugghe daarin? "Ik gaf hem wat raad en gebruikte de juiste woorden om hem vertrouwen te geven. Een renner heeft dat nodig."

  "Lombardije zit in zijn hoofd, hij heeft niet lang gefeest"

  Verbrugghe is ervan overtuigd dat BMC in 2013 veel plezier zal beleven aan zijn wereldkampioen.

  "Iedere kampioen heeft wel een minder jaar. Ik denk dat Philippe dat nu gehad heeft en dat hij een mooie wereldkampioen zal zijn volgend jaar."

  En waarom niet nu al? "Phil is gemotiveerd voor Lombardije zaterdag om een eerste overwinning in zijn WK-trui te halen. Hij heeft niet te lang gefeest, de koers ligt hem en hij is in vorm."

  Gilbert rijdt donderdag niet in Piemonte

  Gilbert zou normaal gezien donderdag ook in Piemonte van start gaan, maar die koers laat de wereldkampioen schieten. Hij won Piemonte in 2009 en 2010, in beide jaren steeds gevolgd door een zege in de Ronde van Lombardije.