• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Damme wordt kwaad op RTBF-journalist

  Na Moeskroen-Standard liep een interview met Jelle Van Damme fout af. De matchwinnaar vond dat Standard-coach Jans ongepast werd aangepakt.

  De RTBF wou graag een interview met matchwinnaar Jelle Van Damme hebben. De kapitein stond netjes te wachten tot het interview met zijn coach afgelopen was, maar toen ging de journalist volgens Van Damme over de schreef.

  Op het einde van dat interview kreeg Jans nog de vraag of hij niet had gevreesd dat het misschien zijn laatste wedstrijd als coach van Standard was. Jans had de vraag duidelijk begrepen, zei vriendelijk "Merci beaucoup" en ging weg.

  Jelle Van Damme kon de vraag van de journalist duidelijk ook niet smaken. "Wat is dat nu voor een vraag? Verdomme, zeg. Hou toch op met dat vervelende gedoe", wond Van Damme zich op. De aanvoerder had er geen zin meer in, wees de journalist, die achteruit moest deinzen, nog letterlijk met de vinger en verdween in de spelerstunnel.