• home
 • video
 • pas verschenen

  Ron Jans: "Ik weet waar het schoentje knelt"

  Standard staat pas op de 10e plaats in de competitie.

  De druk wordt opgevoerd in Luik, maar Standard-trainer Ron Jans twijfelt niet voor de bekermatch van vanavond in Moeskroen. William Vainqueur windt er anders geen doekjes om: "Dieper kunnen we niet zakken."

  Standard heeft zijn start gemist in de competitie. Na drie nederlagen op een rij moet het zijn rug rechten in de beker. In de 1/16e finales is tweedeklasser Moeskroen-Peruwelz vanavond de tegenstander. Geen makkelijke opdracht.

  Trainer Ron Jans beseft dat resultaten niet kunnen uitblijven, maar gelooft in zijn methode. "In de groep is er twijfel en dat vind ik normaal na drie nederlagen. Ik ben zelf 14 jaar prof geweest en ik zou ook twijfelen. Als coach twijfel ik niet. Ik weet waar het schoentje knelt."

  Waar dan? "De meeste spelers zijn jong en onervaren. Ze blijven niet altijd geconcentreerd. Aan de leeftijd kunnen we niks veranderen, aan de concentratie wel", zegt Jans in de kranten.

  "Het is duidelijk dat we niet in topvorm zijn", zegt middenvelder William Vainqueur in La Dernière Heure en Het Belang. "Dieper kunnen we niet zakken. We maken vaak dezelfde fouten en dat begint verontrustend te worden. Het is tijd dat we hier een einde aan maken."

  "De kwalificatie is een must. Die bekermatch komt dus perfect op tijd. Een overwinning zou opnieuw voor een positief gevoel zorgen." Standard speelt daarna in de competitie op Kortrijk en thuis tegen Anderlecht.