• home
 • video
 • pas verschenen

  Oostende strandt in eerste Euroleague-voorronde

  Coach Gjergja geeft zijn mannen instructies mee.

  België heeft dit seizoen geen ploeg in de Euroleague basketbal. Kampioen Oostende ging er in de voorronde uit tegen het Tsjechische Nymburk. Oostende verloor met 83-65, na een rampzalig vierde kwart.

  Nymburk - Oostende 83-65

  • Rust: 44-43
  • Quarters: 22-22, 22-21, 24-19, 15-3
  • Punten Oostende: Lojeski 16, Wright en Katnic 14, Stojic 7, Drobnjak 6, Djordjevic 5, Wilkinson 3

  Oostende ging in Cantu (Italië) met zeven andere ploegen op zoek naar één ticket voor de Euroleague, de belangrijkste Europese basketbalcompetitie. Oostende moest dus drie rondes overleven, maar strandde al in de eerste, tegen de Tsjechische kampioen Nymburk.

  Bij de rust was het bij 44-43 nog erg spannend, maar daarna ging Oostende kopje-onder. Het vierde kwart werd pijnlijk voor de Belgische kampioen, met maar drie punten.

  Oostende wordt opgevist in de tweede Europese beker, de Eurocup. Daarin komt ook vicekampioen Charleroi in actie.

  Van den Spiegel: "Geen goeie wedstrijd van ons"

  Voor Tomas Van den Spiegel (foto) kwam de wedstrijd nog iets te vroeg, maar hij zag vanaf de bank dat het niet goed was. "De poulefase van de Euroleague was niet echt een doel voor ons, maar we zijn toch ontgoocheld", vertelt hij aan Sporza.

  "We hebben geen goeie wedstrijd gespeeld. We zijn beter dan we hebben laten zien. Nymburk is normaal gezien een ploeg die we aankunnen. Maar zij speelden goed en wij slecht, zo is het gewoon."

  "Ons vierde quarter was abominabel, zowel aanvallend als verdedigend. Plots lukte het niet meer. We lieten zeer snel het hoofd hangen en dat mag niet."

  "Over tien dagen begint de competitie en zondag is er de Supercup. Tegen dan zullen we ons niveau moeten opkrikken. Maar basketbal is een sport waarin het snel kan keren en vooral na Nieuwjaar moet je goed zijn. Ik geloof dat we de mentale weerbaarheid hebben om voor zondag klaar te geraken."

  "We hebben het potentieel en de ervaring om het goed te doen en weer een titelkandidaat te zijn. Deze wedstrijd is geen waardemeter voor de rest van ons seizoen. Het is geen ramp dat we verloren. De manier waarop is erger dan het resultaat."