• home
  • video
  • pas verschenen

    Oekraïens bondscoach Blochin neemt er Kiev bij

    Oleg Blochin is de nieuwe coach van Dinamo Kiev. Blochin heeft een contract van vier jaar getekend bij de club waarvoor hij tussen 1969 en 1988 zelf speelde.

    De 59-jarige Blochin, winnaar van de Ballon d'Or in 1975, zal de job bij Kiev combineren met zijn functie van bondscoach van Oekraïne. Oekraïne speelt op 12 en 16 oktober WK-kwalificatiematchen en daarbij zit Blochin zeker nog op de bank. Of hij daarna nog aanblijft, is nog niet helemaal duidelijk.

    Blochin, vaak explosief op persbabbels, volgt bij Dinamo Joeri Semin op, die maandag werd ontslagen. Dinamo Kiev staat op de derde plaats in de Oekraïense competitie en verloor zijn eerste groepswedstrijd in de Champions League, met 4-1 van Paris SG.