• home
 • video
 • pas verschenen

  Miss-kandidate wordt coach van mannenploeg

  Nemcic bewijst dat ze kan voetballen.

  Een 24-jarige langbenige blondine als coach. Dat staat de spelers van de Kroatische ploeg Viktorija Vojakova vanaf nu te wachten. Benieuwd of ze hun aandacht bij de tactische richtlijnen van Tihana Nemcic zullen kunnen houden.

  Viktorija Vojakova, een club uit de lagere Kroatische regionen, heeft de wereldpers gehaald met een coachwissel. 

  De aanstelling van de gewezen Miss-kandidate Tihana Nemcic lokte fotografen. Nemcic is 24, heeft lang blond haar en speelt zelf al 10 jaar voor de vrouwenploeg van Dinamo Zagreb. Ze heeft ook een vaste stek in de nationale ploeg van Kroatië.

  In 2008 was Nemcic een van de 16 finalistes in de verkiezing van mooiste sportvrouw van Kroatië. "De jongens kunnen voetballen, maar er ligt nog werk op de plank", klonk ze in een van haar eerste interviews al als een doorwinterde coach.