• home
 • video
 • pas verschenen

  Football+ Foundation wil een socialer voetbal

  De KBVB, Pro League en Nationale Voetballiga lanceren de Football+ Foundation.

  De KBVB, Pro League en Nationale Voetballiga willen de sociale rol van het voetbal extra in de verf zetten. Daarom lanceren ze de Football+ Foundation.

  De drie partijen roepen alle Belgische clubs op om zich sociaal te engageren en erover te communiceren. De Foundation zorgt voor de expertise en dienstverlening.

  De Foundation wil de huidige community-werking in de clubs stroomlijnen en uitbreiden. Nu al bestaan er heel wat initiatieven: bvb. werklozen naar de arbeidsmarkt loodsen, gezondheid promoten bij scholieren, jongeren op het rechte pad houden, de integratie bevorderen van kansengroepen.

  Uit onderzoek is gebleken dat de maatschappelijke investering van voetbalclubs een aantoonbare meerwaarde heeft. "Voetbal en samenleving: a winning team", die boodschap wil de Football+ Foundation uitdragen. De + staat voor "Samen kunnen we meer".