• home
 • video
 • pas verschenen

  Cercle-preses: "Blij dat ik mijn werk nog heb"

  Er is 80% kans dat Cercle zakt. "Statistieken zeggen niet alles", zegt Cercle-voorzitter Paul Vanhaecke (r).

  Het zijn barre tijden voor iedereen die Cercle Brugge een warm hart toedraagt. De ploeg bengelt met 1 op 24 helemaal onderin. Voorzitter Paul Vanhaecke is bezorgd. "Maar we panikeren niet. We gaan de coach niet buitengooien."

  Sinds het driepuntensysteem in het seizoen 1995-1996 in voege trad, begonnen vijf teams ook met een 1 op 24 aan het seizoen. In vier van de vijf gevallen zakte het bewuste team ook.

  Vanhaecke relativeert: "Statistieken zeggen niet alles. Vorig seizoen berekende ik dat Cercle 1 kans op 27 had om níét in PO I te raken. Wel, we zijn er niet in geraakt", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

  "In voetbal spelen verschillende factoren. We gaan vanalles proberen om het tij te doen keren, met nog meer intensiteit dan tevoren."

  "We gaan samenzitten met de coach, bekijken wat er mentaal nog kan gedaan worden en uitkijken naar opportuniteiten op de transfermarkt. Zonder paniekvoetbal te spelen."

  "We gaan de coach niet buitengooien"

  Als het van Paul Vanhaecke afhangt, hoeft Bob Peeters niet voor zijn job te vrezen. "De trainer buitengooien is de makkelijkste oplossing, maar dat gaan we niet doen."

  "We zijn tevreden over het werk en de inspanningen van Bob de voorbije twee jaar. Vanuit de kleedkamer komen ook geen vragen over de coach. We leven nu van dag tot dag en Bob is plots geen slechtere coach dan vorig jaar."

  "Het belangrijkste is dat we er voetballend uitkomen. Je kunt toch niet zeggen dat Cercle de slechtst spelende club van eerste klasse is, hè?"

  Tegen leider Club Brugge zagen coach en voorzitter positieve zaken ondanks de 4-0-nederlaag. "Die moeten we zaterdag tegen Charleroi bevestigen."

  De thuismatch tegen de op twee na laatste is cruciaal. "We zijn in een situatie beland waarin we elke week met het mes op de keel spelen", beseft Vanhaecke.

  "Er zijn leukere zaken in het leven. Ik zeg nu soms: blij dat ik mijn werk heb om me van mijn hobby af te leiden. Terwijl het in principe toch omgekeerd moet zijn. Ach, dit is een lastige periode en we moeten er samen zien uit te komen."