• home
 • video
 • pas verschenen

  "Een kans om ons te meten met de Europese top"

  Oostende had vorig seizoen de titel te vieren, deze week de kwalificatie voor de Euroleague?

  Acht basketbalclubs strijden deze week in Cantu (Italië) voor het laatste ticket in de vermaarde Euroleague. Oostende is één van die acht. De Belgische kampioen wil er alles aan doen om zich te kwalificeren.

  "De Europcup past eigenlijk het beste bij Oostende. Daarin willen we een vaste waarde zijn, maar dat wil niet zeggen dat we dat Euroleague-ticket niet willen", zegt voorzitter Arthur Goethals in Het Nieuwsblad.

  "We kunnen ons nu meten met de Europese top, al is dit toernooi wel een financiële last."

  "We zullen zien wat we kunnen doen. Onze eerste tegenstander, Nymburk, spreekt niet tot de verbeelding van de fans. Maar als we winnen, treffen we met Cantu, vorig seizoen derde in Italië, wél een grote naam. Het heeft alles in zich voor de Euroleague, al blijft Kazan in dit toernooi de grote favoriet."

  Oostende-coach Dario Gjergja blaast niet hoog van de toren. "Het is altijd onze ambitie om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten", zegt hij in dezelfde krant.

  "Maar defensief staan we nog niet op punt. Nymburk, negen jaar op rij kampioen in Tsjechië, verdient alle respect. Hun coach en spelstijl zijn al jaren dezelfde. Vorig seizoen bleven ze maar één overwinning verwijderd van de Euroleague."

  Kwalificatietoernooi:

  Eerste ronde:
  Nymburk - Oostende din

  Ronde 2 (eventueel):
  Oostende - Cantu (Ita)/L.Sofia (Bul)

  Ronde 3 (eventueel):
  Oostende - Kazan (Rus)/Ulm (Dui)/Le Mans (Fra)/Donjetsk (Oek)

  Groepsfase (eventueel): Oostende, Panathinaikos, Real Madrid, K.Moskou, Fenerbahce, Ljubljana