• home
 • video
 • pas verschenen

  Na speech in Belgian House, applaus aan tafel

  De Belgische ploeg heft het glas in het Belgian House.

  Philippe Gilbert en de Belgen hebben gisteravond in het Belgian House het glas geheven op de wereldtitel. Daarna ging het snel naar het rennershotel in Lanaken om te eten en volgde een feestje in zijn thuisbasis Remouchamps.

  Gilbert, Boonen en de andere Belgen kregen in de vooravond een eerste moment van rust in het Belgian House, de uitvalsbasis van de Belgische Wielrijdersbond op de Cauberg.

  De renners en de staf kregen een glas champagne. Gilbert nam de micro vast en gooide nog eens met bloemen naar zijn ploegmaats: "Jullie zijn on-ge-lo-fe-lijk bedankt. We hebben als een superploeg gereden. Ik ben trots dat wij België zijn."

  De rennersbus reed Boonen en co daarna naar hun thuishaven in Lanaken. Na enkele interviews haastte ook Gilbert zich weer naar België en het rennershotel.

  Rond 21 uur verscheen een frisgewassen Gilbert met de regenboogtrui in de hand in het hotelrestaurant. De wereldkampioen kreeg een warm applaus van de staf, zijn collega-renners en supporters. Gilbert sloot zijn avond af in zijn thuisbasis Remouchamps, samen met zijn supporters en familie.

  Bomans: "Ik koester geen wrok"

  Na zeven jaar droogte werd het geduld van bondscoach Carlo Bomans beloond. Is de wereldtitel van Gilbert zijn revanche, vroegen de kranten hem in het Belgian House?

  "Ik ben bondscoach om de renners bij te staan, niet om eigen succes te sprokkelen", antwoordt Bomans. "Ik geef toe, ik heb een traantje weggepinkt. In het verleden kregen we vaak te weinig."

  "Ik koester geen wrok, al ben ik al een paar keer met de grond gelijk gemaakt. Ik leef 24 uur op 24 voor mijn job en ik kijk al uit naar Firenze 2013. En ik zal opnieuw mijn werk doen."