• home
 • video
 • pas verschenen

  Forfaitzege voor Roma omdat stadion niet af is

  Cagliari-AS Roma van zondag eindigt op 0-3. Dat heeft de Italiaanse sportrechtbank beslist. Het had de openingsmatch van Cagliari in zijn nieuwe thuishaven moeten worden, maar de wedstrijd werd afgeblazen uit veiligheidsoverwegingen.

  Cagliari-AS Roma had moeten plaatsvinden in het Stadio Is Arenas, de nieuwe voetbaltempel van Cagliari, maar het stadion was nog niet helemaal afgewerkt.

  Om veiligheidsredenen had de prefect van Cagliari daarom bevolen om met gesloten deuren te spelen. Cagliari-preses Massimo Cellino nodigde niettemin alle fans uit om naar het stadion te komen. Daarop stelde de prefect de match uit.

  Roma diende een klacht in en won voor de groene tafel. Het krijgt dus de drie punten met een 0-3-forfaitzege.