• home
 • video
 • pas verschenen

  "Wat de Club-spelers deden was ongelofelijk dom"

  "Spelers moeten geen strijd aangaan met de supporters, want die kunnen ze niet winnen."

  De derbyoverwinning van Club Brugge is een beetje ondergesneeuwd door de ruzie tussen spelers en fans. "Het is ongelofelijk hoe de spelers zelf de aandacht van die 4-0 hebben afgeleid", zegt Peter Vandenbempt.

  De supporters van Club stonden voor joker toen ze samen met de spelers de zege tegen Cercle wilden vieren. Voetbalcommentator Peter Vandenbempt zag het allemaal gebeuren in het Jan Breydelstadion en bespreekt het incident in zijn wekelijkse analyse.

  "Sommige spelers voelden zich onheus behandeld door supporters die hen na de wanprestatie in Bordeaux -volledig terecht overigens- hebben uitgefloten. In plaats van te groeten gingen ze na de derby dus maar naar binnen."

  "Ik vond dat ongelofelijk dom en het maakt de fans -zeer begrijpelijk- woedend. Er is een wonde geslagen die niet met wat excuses of getwitter geheeld zal worden, denk ik."

  Vandenbempt gaat naar de essentie van het voetbal. "Spelers moeten één ding goed beseffen: een club is van de supporters. Dus niet van de spelers, coach of het bestuur, want dat zijn in se passanten. De fans zijn het wezen van een club. Spelers moeten met hen geen strijd aangaan, want die kunnen ze niet winnen."

  "En natuurlijk zijn de fans fanatiek. Anders zouden ze niet in weer en wind het hele land en Europa afreizen en hun geld en vakantie opofferen. Dit was een onverantwoorde daad van de spelers die onnodig onrust veroorzaakt voor de volgende matchen."

  "Er wordt niet op de tafels gedanst bij Standard"

  Intussen hangt er ook weer een crisissfeertje aan de Maas. Standard is na de thuisnederlaag van vrijdag tegen Gent uit de top zes getuimeld en staat pas tiende met 10 op 24. 

  "Ik denk dat AA Gent, dat wel met zeer veel grinta speelde, nu nog altijd niet weet hoe het won in Luik, maar Standard staat nu wel met de rug tegen de muur. 0 op 9, de slechtste start in tien jaar: daar wordt niet op de tafels gedanst."

  "In een Waalse krant is maandag natuurlijk al een poll verschenen of trainer Ron Jans ontslagen moet worden. 50% zegt ja en en dat vind ik dan weer flauwekul van de bovenste plank", zegt Vandenbempt. 

  "Want Standard heeft dit seizoen wél al goed gevoetbald. Alleen is het achterin kwetsbaar, kan het moeilijk een match controleren en heeft het een jonge en vrij onervaren ploeg."

  "Standard heeft in de zomer ook veel transfers gedaan, maar tegen Gent stond maar één van die nieuwe spelers in de ploeg, de doelman. Dan is er toch wat aan de hand, denk ik, met dat beleid."

  "De voorzitter en technisch directeur hebben de jonge ploeg ook geen dienst bewezen door te zeggen dat de top 3 absoluut mogelijk is met deze kern. Dat lijkt me wel heel ambitieus, al zit er nog progressie in."

  "Beerschot is momenteel een fris geluid"

  Om af te sluiten met een positieve noot komt Beerschot ter sprake. Het won in het weekend voor de vierde keer op rij, KV Kortrijk ging met 2-1 voor de bijl.

  Vandenbempt: "Adrie Koster laat de ploeg spelen zoals we van hem gewend zijn: positief offensief, verzorgd en met veel risico. Met Stijnen op hoog niveau, de geslaagde transfers van Ojo en Wuytens op het middenveld, Losada die dartelt als in zijn beste dagen, Coulibaly die met al zijn gebreken een zeer degelijke aanvaller is en de vele jonge Belgen..."

  "Beerschot is momenteel een fris geluid. Of het op het einde van de competitie in de top zes zal staan, durf ik niet te voorspellen. Maar na al die jaren van negatieve verhalen mogen de fans en zeker ook Patrick Vanoppen, die veel energie en geld in de club heeft gestoken, welverdiend genieten van goed nieuws."

  Kijk naar Extra Time met oa John van den Brom

  Vanavond ontvangen Frank Raes en Filip Joos Anderlecht-trainer John van den Brom. Anderlecht pakte in de Champions League afgelopen dinsdag een punt op AC Milan en won dit weekend op het veld van Zulte Waregem. John van den Brom komt vanavond samen met Peter Vandenbempt en Gert Verheyen terug op zijn start bij de landskampioen.

  Sammy Neyrinck zag concurrent en koploper Club Brugge vlot winnen van stadsgenoot Cercle. Verrassend genoeg was er na de wedstrijd weinig euforie in het Jan Breydelstadion. Toen de spelers weigerden om de supporters te groeten, werden ze minutenlang uitgefloten. In de rubriek ‘na de biep’ hangt een olympische kampioen aan de lijn.

  • Extra Time, vanaf 21.36u op Canvas