• home
 • video
 • pas verschenen

  Sloveen blijft peloton voor bij junioren

  Matej Mohoric is iedereen te slim af.

  Bij de junioren heeft Matej Mohoric het goud gewonnen op het WK. De 17-jarige Sloveen bleef een aanstormend peloton voor in Valkenburg. Kevin Deltombe was de eerste Belg, hij sprintte naar de zesde plaats.

  De ontknoping speelde zich af in de laatste kilometers. Het was vechten om als eerste aan de Cauberg te beginnen. Drie renners probeerden weg te springen, zonder succes.

  Na de Cauberg slaagde Matej Mohoric daar wel in. Niemand kon de Sloveen nog bijbenen. Na zilver in de tijdrit pakte hij nu het goud.

  In de sprint voor de ereplaatsen moest Kevin Deltombe zich snel gewonnen geven. Hij raakte ingesloten en werd zesde. De Nederlandse topfavoriet Mathieu van der Poel kwam niet dichter dan de negende plaats.

  Deltombe: "Best tevreden"

  "Ik vond het een onregelmatig WK: je kon niet goed voorspellen wat er zou gebeuren", vertelt Kevin Deltombe.

  "Ondanks het geaccidenteerd parcours kwam het toch tot een massasprint. Niet voor Mohoric. Hij ging zeer snel. Wij sprintten voor de tweede plaats."

  "Met mijn zesde plaats ben ik best tevreden. Ik heb bewezen dat ik klaar ben voor mijn overstap naar de beloften."

  Benoot: "Niet voor aanvallers"

  "De renners hebben de richtlijnen goed opgevolgd", vindt bondscoach Dirk Onghena.

  "In de gevaarlijkste ontsnapping van de dag met twaalf hadden we Van Gestel en Benoot mee en stopten Van Hooydonck en Biermans voorbeeldig af. Om een medaille te behalen heb je de nodige dosis geluk nodig."

  Tiesj Benoot finishte als twaalfde. "Onze aanval had kans op slagen als er een Australiër mee was geweest. Nu reden ze de kloof dicht op een parcours dat aanvallers niet bevoordeelde. Altijd zagen ze ons rijden", zegt hij.

  "In de sprint tikte er nog een tegen mijn achterwiel aan. Zo miste ik een plaats bij de eerste tien."