• home
 • video
 • pas verschenen

  Milan zit in de hoek waar de klappen vallen

  Milan raakt maar niet op dreef. De CL-tegenstander van Anderlecht heeft in de Serie A voor de derde keer in vier matchen verloren. Nu was Udinese te sterk: 2-1.

  Met een knal bracht El Shaarawy Milan nog op gelijke hoogte in Udine, maar Di Natale hield met zijn penalty de punten thuis. Hij scoorde vanaf de stip na een overtreding waarvoor Zapata rood kreeg. Alsof dat nog niet genoeg was, werd ook Boateng nog uitgesloten.

  "We hebben toch moedig gespeeld, zelfs met z'n negenen", zegt Milan-coach Allegri. "Over een ontslag praten is nutteloos. Ik heb geen probleem en - voor zover ik weet - de club ook niet."

  Ook stadsgenoot Inter incasseerde een nederlaag. Het bescheiden Siena kwam met 0-2 winnen in Milaan. Vergassola en Valiani scoorden voor de bezoekers. "We hebben een bijna perfecte wedstrijd gespeeld. Dit is een boost", zegt Siena-trainer Serse Cosmi.

  AS Roma reisde voor niks af naar Cagliari, want de wedstrijd werd uitgesteld. De match zou worden gespeeld achter gesloten deuren omdat er problemen waren met de veiligheid in het stadion.

  Een misnoegde Cagliari-voorzitter Cellino was niet te spreken over die beslissing en riep alle supporters op om toch naar het stadion af te zaken. Daarop beslisten de lokale overheid en de politie dat de match wegens veiligheidsredenen niet kon doorgaan. Mogelijk krijgt Roma zo een 0-3-zege cadeau.