• home
 • video
 • pas verschenen

  Merckx maakt zich boos op oud-wielerjournalist

  Eddy Merckx bijt van zich af op de radio.

  Rik Van Walleghem heeft zich de woede van Eddy Merckx op de hals gehaald. De oud-wielerkampioen viel de oud-wielerjournalist aan in het Radio 1-programma Peeters & Partners.

  Een maand geleden gaf Rik Van Walleghem in Terzake zijn mening over de zaak-Armstrong. De oud-wielerjournalist maakte kort de vergelijking met Eddy Merckx.

  "Vele mensen zijn het vergeten, maar Merckx - de beste renner aller tijden - is in zijn carrière drie keer hard gepakt op dopinggebruik", zei Van Walleghem in het duidingsprogramma (klik hier voor de video).

  Die woorden zijn bij Merckx in het verkeerde keelgat geschoten. Toen Rik Van Walleghem hem vanochtend aan de lijn had in het Radio 1-programma Peeters & Partners kreeg hij meteen de wind van voren.

  "De man die zegt dat ik drie keer zwaar positief geweest ben. Dat heeft u gezegd in Terzake", zo begroette Merckx Van Walleghem. "Ik ben een keer uit de Giro gezet en een keer heeft de dokter zich vergist. Als dat positief is? Ik dank u."

  Van Walleghem was van zijn melk. "Het komt nooit meer goed tussen ons", zei de oud-wielerjournalist, die nu voor het Centrum Ronde van Vlaanderen werkt.