• home
 • video
 • pas verschenen

  Mannaert: "Gebrek aan respect voor supporters"

  Mannaert is niet opgetogen met het gedrag van zijn spelers.

  Club-manager Vincent Mannaert kan niet lachen met de reactie van zijn spelers na de winst in de Brugse derby. Die gingen na de wedstrijd meteen naar binnen zonder het publiek te groeten. "Dat was een beslissing van de spelerskern die wij niet steunen" zegt Mannaert.

  Ondanks de klinkende 4-0-zege was er dus toch enige ergernis in het Jan Breydelstadion. Uiteindelijk gingen de spelers na enige tijd wel hun supporters groeten, maar een deel van de fans draaide als antwoord hun rug naar de ploeg (foto).

  Vincent Mannaert had begrip voor de irritatie bij de Club-supporters. "Dit was een beslissing van de spelerskern die wij niet steunen. Het getuigt van een gebrek aan respect voor de supporters, die ons altijd zijn blijven steunen, ook na de zwakke prestatie in Bordeaux."

  "Het groeten van de supporters is een vorm van respect waar niet aan voorbij gegaan mag worden. Vandaag was er wel inzet en een goeie prestatie op het veld, maar daarnaast bleef de ploeg in gebreke."

  Hoefkens: "Respect voor fans is nog steeds enorm"

  Club-aanvoerder Carl Hoefkens gaf na de wedstrijd uitleg bij de actie van de spelers. "Ik kan de fans begrijpen, maar na de pandoering in Bordeaux konden we de steun van iedereen gebruiken. We hadden het gevoel dat dat niet zo was."
   

  "Daarom hebben we beslist om onze ereronde met 10 minuten te vertragen. Club is een familieclub die naar iets toewerkt. We moeten dat allemaal samen doen."

  Op zijn Twitter richtte Hoefkens zich rechtstreeks tot de Club-supporters. "Dit was totaal geen boycot. We hebben wel respect voor de fans, maar dit leefde echt in de groep. Er waren spelers die op de korrel genomen werden en het is niet omdat je goed je boterham verdient dat dat mentaal makkelijker is."

  "We willen prijzen pakken maar dat kan alleen als we allemaal aan hetzelfde zeel trekken. We wilden dat op een respectvolle manier tonen, maar dat is blijkbaar fout overgekomen. Dat is ontzettend spijtig na deze fantastische match."

  "We wilden enkel een kleine discussie opstarten en een debat aanzwengelen omdat de groep eronder leed. Hopelijk aanvaarden jullie onze excuses want ons respect naar jullie toe is nog steeds enorm."