• home
 • video
 • pas verschenen

  Man.United pakt drie punten bij Liverpool

  In de Premier League heeft Manchester United de kloof met leider Chelsea verkleind tot één punt, na een zege in de klassieker bij Liverpool. De topper tussen Manchester City en Arsenal eindigde op een draw.

  Liverpool verloor vlak voor de rust Shelvey met een rode kaart, maar met zijn tienen lukte het ook. Na de koffie maakte kapitein Gerrard de 1-0 met een volley. De thuisploeg kon zijn voorsprong echter niet lang vasthouden. Rafael krulde de bal mooi in de linkerbovenhoek.

  Tien minuten voor tijd forceerde Man.United de overwinning. Valencia ging gretig neer in de zestien en Van Persie knalde de bal voorbij Reina. 1-2, de eerste overwinning voor United op Anfield Road sinds 2007.

  "De laatste seizoenen hebben we hier vaak veel beter gespeeld dan vandaag, maar gingen we wel met lege handen naar huis. Maar dat is voetbal", haalde Man.United-speler Ryan Giggs een cliché boven.

  Laurent Koscielny behoedde Arsenal voor een eerste nederlaag van het seizoen met zijn late goal tegen kampioen Manchester City. De Fransman tikte tien minuten voor tijd de gelijkmaker binnen nadat Lescott City voor de rust op 1-0 had gekopt. Arsenal miste de zieke Thomas Vermaelen, bij City speelde Vincent Kompany de hele match.