• home
 • video
 • pas verschenen

  John Terry stopt als Engels international

  John Terry houdt het voor bekeken als international. Dat heeft de 31-jarige Engelsman zondagavond bekendgemaakt. De verdediger van Chelsea speelde de voorbije negen jaar 78 keer voor zijn land.

  Terry moet maandag voor de tuchtcommissie van de Engelse bond (FA) verschijnen. Hij wordt beschuldigd van racisme tegenover QPR-speler Anton Ferdinand. Nochtans sprak een burgerrechter hem een tijdje geleden vrij in die zaak.

  Terry: "De FA spant een zaak aan, hoewel ik vrijgesproken ben. Ik vind dat het daardoor m'n positie binnen het nationale team onhoudbaar heeft gemaakt."

  Afgelopen winter had de zaak-Terry er ook al voor gezorgd dat Fabio Capello ontslag nam als Engels bondscoach. Hij pikte het niet dat de FA Terry de aanvoerdersband van de nationale elf ontnomen had vooraleer een rechtbank een uitspraak had gedaan in de zaak.