• home
 • video
 • pas verschenen

  Terpstra: "Niet wachten tot laatste ronde"

  Nederland wacht al 17 jaar op een wereldtitel bij de elite. "We zijn geen topfavorieten. We hebben moeite om het af te maken", zegt Nederlands kampioen Niki Terpstra. "Wie weet kunnen we wel verrassen", vertelt Lars Boom.

  De laatste Nederlander in een regenboogtrui was Joop Zoetemelk. Hij won het WK van 1985 in Giavera del Montello.

  "We hebben een goede generatie. Alleen hebben we moeite om het af te maken", vertelt Niki Terpstra, die Nederlands kampioen werd op de Cauberg.

  "We zijn zondag zeker niet de favorieten, maar we kunnen wel een leuke rol spelen. We gaan voor het hoogst haalbare in eigen land. We mogen in ieder geval niet wachten tot de laatste ronde."

  Terpstra's werkgever Omega Pharma-Quick Step heeft al twee wereldtitels te pakken: in de ploegentijdrit en in de individuele tijdrit (Tony Martin). "Daar kan er nog een bij voor teambaas Patrick Lefevere. Petrick wil een hettrick", lacht Terpstra.

  Boom: "Niet wachten tot Gilbert aanvalt"

  "We zijn vrijbuiters", zegt Lars Boom. "Wie weet kunnen we verrassen. We moeten niet wachten tot Gilbert of Rodriguez aanvalt op de Cauberg. De enigen die hen misschien kunnen volgen, zijn Gesink of Mollema. Ik zeker niet."