• home
 • video
 • pas verschenen

  Stybar: "Ik wil finale rijden in Valkenburg"

  Ook op de weg is Stybar bijzonder ambitieus.

  Zdenek Stybar heeft zijn eerste volledige wegseizoen bijna achter de rug. De Tsjech van Omega Pharma-Quick Step liet zich vaak opmerken en dat wil hij zondag ook doen op het WK in Valkenburg.

  Stybar won een rit in de Ronde van Polen en reed met de Vuelta zijn eerste grote ronde. "Dat was een geweldige ervaring. Ik leerde veel in de Vuelta, die koers was belangrijk voor de rest van mijn carrière."

  "Het wordt mijn eerste WK op de weg. Ik wil het graag goed doen, al weet ik niet wat te verwachten. Ik probeer bij de besten te blijven tot in de finale."

  Hoe gaat Stybar het veldritseizoen aanpakken? "Het zal vooral een voorbereiding op het wegseizoen zijn. Ik wil goed zijn in het voorjaar", zegt de Tsjech. "Na het eerste trainingskamp met de ploeg zal ik crossen rijden tot aan het nationaal kampioenschap. Daar moet ik wel rijden, want mijn vader is de organisator. Daarna zien we wel. Ik weet niet of ik naar het WK trek."

  "Het wordt ook anders crossen voor mij. Ik zal altijd achteraan moeten vertrekken, omdat ik weinig punten scoor. Het zal dus moeilijk zijn om vooraan te geraken."