• home
 • video
 • pas verschenen

  Bölöni: "Zulte Waregem is goed voor Thorgan"

  Thorgan Hazard kan zich bij Zulte Waregem uit de schaduw van zijn broer spelen.

  Voor Laszlo Bölöni is de transfer van Thorgan Hazard naar Chelsea een verrassing. De ex-coach van Standard had hem in Frankrijk onder zijn hoede bij Lens. Zulte Waregem huurt Hazard van Chelsea: "Ze willen hem echt houden."

  Thorgan Hazard genoot zijn opleiding bij de Franse tweedeklasser Lens, waar Laszlo Bölöni vorig jaar aan de slag was.

  "Ik was verbaasd toen Thorgan vorige zomer bij Chelsea tekende", vertelt de ex-coach van Standard in Het Nieuwsblad. "Ik dacht dat hij gewoon meeging aan het handje van zijn broer."

  "Nu ironiseer ik de situatie wel een beetje, maar toen ik zijn coach was, miste Thorgan nog maturiteit. Daarom is het goed dat hij meteen is uitgeleend aan Zulte Waregem. Het zal hem deugd doen om eens een jaar tussen de volwassenen te voetballen."

  "Straks twee Hazards bij Chelsea"

  Zulte Waregem-bestuurder Patrick Decuyper heeft de huurovereenkomst met Chelsea beklonken. "Dat Thorgan naar Chelsea werd getransfereerd om Eden op het gemak te stellen, is nonsens", zegt hij.

  "Zo was het voor ons onmogelijk om een betaalbare aankoopoptie in zijn contract te laten opnemen. In Londen geloven ze in Thorgan en ze willen hem houden. Tijdens zijn huur betaalt Chelsea ook nog 90 procent van zijn loon."

  "Ik denk dat Chelsea slim is geweest door Thorgan al op zo'n jonge leeftijd vast te leggen voor zo'n prijs. Als zijn evolutie zich doorzet, voetballen er straks twee Hazards voor Chelsea."