• home
 • video
 • pas verschenen

  Belofte Van Asbroeck sprint naar brons

  Tom Van Asbroeck legde beslag op de derde plaats.

  Tom Van Asbroeck heeft ons land een eerste individuele medaille bezorgd op het WK. Hij sprintte naar het brons. De regenboogtrui is voor de Kazak Aleksej Loetsenko. Kenneth Vanbilsen was achtste.

  Ondanks elf beklimmingen kon de Cauberg niet voor afscheiding zorgen. De beloften doken met een grote groep richting finishlijn. In de massaspurt was Loetsenko een banddikte sneller dan de Fransman Coquard. Van Asbroeck was derde.

  "Ik ben superblij. Dit had ik niet verwacht bij mijn eerste WK-selectie. Het was een zenuwachtige koers, dus je weet nooit hoe het zal uitdraaien. Wonder boven wonder werd het een massaspurt. Ik mag niet klagen met mijn derde plaats."

  "Normaal moest ik in het wiel van Vanbilsen zitten, maar dat lukte niet. Het liep dus niet perfect. Ik moest van iets te ver komen waardoor ik net te laat kom. Daardoor verspeel ik misschien mijn kans op goud. Spijtig, maar dat is koers."

  Kenneth Vanbilsen: "Het was een heel zwaar parcours, maar ik had de indruk dat iedereen een beetje bang was om te koersen. Het bleef lang gesloten. Ik had verwacht dat het veel meer uit elkaar zou vallen.

  Gijs Van Hoecke: "Het was spijtig dat de koers niet zo lastig was. Op het einde kon iedereen nog mee op de Cauberg. Voor de Belgen was de koers niet hard genoeg. Tussen de hellingen lag het stil. Door het gewriemel was het moeilijk om Van Asbroeck te helpen. Hij heeft gedaan wat hij moest doen. Alleen jammer dat het net niet gelukt is."

  Jean-Pierre Dubois (bondscoach): "Ons doel is voor de helft bereikt. Die bronzen medaille is een heel mooie troostprijs, maar ons doel was om proberen te winnen. De jongens hebben er alles aan gedaan en uitstekend teamwerk verricht. Chapeau voor iedereen."