• home
 • video
 • pas verschenen

  Toren en codetaal van Nederlanders op WK

  Klik op de video en de uitleg van Van Vliet vanaf 1'30" in de reportage van de NOS.

  Op het WK zijn oortjes verboden, maar de Nederlanders hebben er iets op gevonden. Bondscoach Leo van Vliet zit zondag in een torentje in Valkenburg en stuurt tijdens de koers gecodeerde taal naar zijn renners.

  Leo van Vliet stapt uit de volgauto na de eerste ronde van het WK en haast zich dan naar een huis met torentje, vlakbij de finish op de Cauberg.

  Van daaruit heeft Van Vliet een uistekend zich op de streep. De koers volgt hij op televisie. Van Vliet stuurt vanuit zijn zenuwcentrum codetaal naar de renners, via drie infoborden die langs het parcours staan.

  "Ik zal boodschappen sturen die alleen mijn renners en ik begrijpen uiteraard. Zonder oortjes ben je een veredelde taxichauffeur in het peloton. Je kunt niks doen, vandaar dit systeem", zegt Van Vliet.