• home
 • video
 • pas verschenen

  Sporza zendt zondag Ryder Cup golf uit

  Nicolas Colsaerts is vereerd met zijn wildcard voor de Ryder Cup

  Nicolas Colsaerts is de eerste Belg die mag deelnemen aan de Ryder Cup golf. "Dit is zeer speciaal", zegt hij. Sporza zendt de finale zondag live uit. U kunt de wedstrijd ook volgen via de livestream op sporza.be.

  Colsaerts kreeg samen met de Engelsman Ian Poulter een wildcard om met Europa aan het prestigieuze duel tegen de Verenigde Staten deel te nemen.

  De 29-jarige Colsaerts is de eerste Belg die op de Ryder Cup mag golfen. Hij is 35e op de wereldranglijst en speelt zijn sterkste seizoen. Colsaerts speelde sterk op enkele grote toernooien en won het WK matchplay.

  De Ryder Cup is dit jaar aan zijn 39e editie toe, en vindt van 28 tot 30 september plaats op de golfbaan van de Medinah Country Club in de Amerikaanse staat Illinois. Een team van twaalf Europeanen neemt het op tegen een team van twaalf Amerikanen.