• home
 • video
 • pas verschenen

  Sollied: "Ben niet bang om ontslagen te worden"

  Sollied: "Wat hebben de spelers die klagen al gewonnen? Niks. Ze moeten luisteren naar mij."

  Het rommelt bij AA Gent, zo veel is duidelijk. Coach Trond Sollied (53) schiet met scherp terug op de kritiek van zijn spelers en de clubleiding. "Ik werk met kinderen, geen mannen", of nog "ik vind zo een nieuwe club."

  Na het verlies tegen KV Mechelen gingen voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie rond bij de spelers om te weten wat er schort. Ook met coach Sollied zelf voerde de club een gesprek.

  In de kranten bijt Sollied fel van zich af, in zijn eigen bekende stijl. De Noor reageert op zijn "gebrek aan communicatie" en "te slappe trainingen". Want dat is wat spelers hem verwijten.

  Sollied haalt zijn munitie boven: "Jullie maken chaos van niks. Ik heb één ding geleerd in mijn leven: communiceer niet via de kranten. Dat de voorzitter het anders doet, is zijn zaak. Ik ben dan ook geen psycholoog."

  "Slappe trainingen? De spelers zijn fout. Ik heb 46 jaar ervaring. Wat wonnen de spelers al die klagen? Niks. Zij moeten luisteren", vindt Sollied.

  "Weet je wat vreemd is? Er is niemand die mij rechtstreeks zegt dat hij meer wil trainen. En gebrek aan communicatie? Ik train geen paarden, maar mensen. Mensen hebben een mond  gekregen."

  Sollied stelt zich ook vragen bij de samenstelling van zijn spelersgroep. "Ik werk hier niet met mannen, maar met kinderen. Ik heb maar twee spelers boven de 30 jaar. Ik leid jongens op. Dan moet de club weten dat zoiets tijd vergt."

  "AA Gent zal nog verliezen, met of zonder mij"

  Er is druk op de ketel in Gent, maar Sollied vreest niet voor zijn toekomst. Integendeel. "Ik ben niet bang om ontslagen te worden. Morgen vind ik meteen een andere job."

  "Ik bel en hop, ik heb een nieuwe club. Ik had van de week in de Champions League kunnen zitten, hé (Olympiakos, red). Maar ik wil niet weg. Ik zei al dat ik hier twee jaar mijn best wil doen."

  "Ik geef erg veel voor AA Gent. Ik heb veel vrienden hier. Ach, ik weet goed genoeg hoe het spelletje werkt en ik weet hoe spelers denken. Maar Gent zal nog verliezen, met of zonder mij."