• home
 • video
 • pas verschenen

  Rits: "Ik moet eerst weer helemaal fit worden"

  Mats Rits (ex-Beerschot) speelde nog geen minuut voor Ajax. Hij was heel lang geblesseerd.

  Hoe zou het nog zijn met Mats Rits? Vorig jaar trok de jonge Belg van Beerschot naar Ajax. Door blessures speelde hij nog geen minuut met het eerste. Sinds juli traint hij weer... met Jong Ajax.

  Onder meer een enkelblessure en een stressfractuur in zijn rug speelden Rits vorig seizoen parten. Dat hij nu bij het tweede team zit, is geen verrassing.

  "Dat sprak ik zo af met coach Frank de Boer", zegt Rits in Het Nieuwsblad. "Eerst moet ik weer helemaal fit worden. Daarna bekijken ze of ik weer bij de A-kern kan."

  "De laatste weken heb ik wel heel wat progressie geboekt, dat heb ik in de wedstrijden met Jong Ajax gemerkt. Ik begon met 30 minuten, daarna 60 minuten. Inmiddels zit ik aan 75 minuten. Ik kijk ernaar uit om weer een volledige match te spelen."

  Bij Beerschot speelde Mats Rits 23 competitiematchen, bij Ajax wacht hij nog op zijn eerste speelminuten. Toch heeft hij geen spijt van zijn transfer. "Ik heb vorig jaar gekozen voor de opleiding van Ajax, niet voor de eerste ploeg."

  "Als 18-jarige een basisstek afdwingen is alleen absolute toptalenten gegeven. Ik spiegel mij aan Ricardo van Rhijn. Die kende ook moeilijke periodes, maar is nu de vaste rechtsachter van Ajax en speelt voor Oranje."