• home
 • video
 • pas verschenen

  Leekens: "Bordeaux vergeten en aan Cercle denken"

  Georges Leekens wil revanche tegen Cercle.

  In de Brugse derby van zondag staan de leider (Club) en de laatste (Cercle) tegenover elkaar. Dat geeft deze sowieso al beladen match een extra pigment.

  Bij Club Brugge zinderde de klap die de ploeg kreeg in Bordeaux een dag later nog altijd na. "Toch wil ik niet te veel op die match terugblikken. We moeten vooruit", zegt Georges Leekens.

  "De spelers moeten hun hoofd vrijmaken, ook al is dat nooit makkelijk na een Europese verplaatsing. We hebben geen tijd om lang aan Bordeaux te denken. Nu is het tijd voor Cercle."

  "We zijn onze supporters revanche verschuldigd. We zaten niet in de match en kregen geen controle over het middenveld. Het is niet omdat je een slechte dag hebt, dat je je zo mag laten overdonderen", zegt de Club-coach.

  "Zondag wordt sowieso een geladen duel, met twee ploegen die iets recht te zetten hebben. Met de steun van de fans moeten we een goed resultaat halen", zegt Leekens.

  Club blijft blessurezorgen hebben. Nu is ook Michael Almebäck onzeker. "Ik heb nog 13 spelers uit de A-kern. Als Almebäck niet fit geraakt, is Björn Engels een kandidaat om hem te vervangen. Hij is daar klaar voor. Dat zag je ook in Bordeaux."

  Peeters: "Heb toch geen 2 jaar geluk gehad?"

  "Club heeft Europees een tik gehad, waardoor ze nog scherper aan de aftrap zullen komen", zegt Cercle-coach Bob Peeters. "Ik had liever dat Club had gewonnen. Het wordt een match op het scherp van de snee. Dat is altijd tof."

  "Op dit moment zijn we nog niet beloond voor het werk dat we al verrichtten. In Lokeren zag je twijfel in de groep sluipen. Daar hebben we deze week met psycholoog Desmadryl aan gewerkt."

  Nu het plots niet draait bij Cercle is de verleiding groot om het roer om te gooien. "Maar ik ben niet van plan om te sleutelen aan het systeem, anders beginnen we nog meer te twijfelen."

  "Ofwel heb ik als trainer al twee jaar heel veel geluk gehad, ofwel moet ik gewoon voortdoen met mijn aanpak", zegt Peeters. "Als ik nu alles zou omgooien, tonen we twijfel aan de buitenwereld."

  "Ik ben iemand met een bepaalde visie over voetbal en ik ga dat niet plots veranderen. Je moet durven vooruit te voetballen. De bal valt nu even niet goed, maar zoiets dwing je ook af."

  Cercle: "Zullen zien of Bakenga speelt"

  Cercle Brugge huurt aanvaller Mushaga Bakenga van Club Brugge. Het is nog onduidelijk of de Noor zondag zal mogen meedoen.

  "Er was een overeenkomst bij de huur dat hij niet opgesteld zou worden bij een derby", zegt Yvan Vandamme, managing director van Cercle.

  "Maar het Nationaal Paritair Comité voor Sport heeft ons teruggefloten, want dit wordt als een beperking van de arbeid beschouwd. Dat betekent dat we Bakenga mogen opstellen. Of we dat ook zullen doen, zien we zondag wel."