• home
 • video
 • pas verschenen

  Jackson knokt zich naar Europese titel

  Sugar Jackson mag zich na een onderbreking van vier jaar weer Europees kampioen noemen, nu bij de superwelters. Delfine Persoon veroverde een tweede wereldtitelriem. Na wereldkampioene in de WIBF-bond is ze nu ook de beste in de IBF-bond.

  Jackson stond in Antwerpen tegen de Fransman Jimmy Colas, de nummer acht van Europa. Hij nam meteen het heft in handen, maar zijn tegenstander weigerde om zijn dekking te laten zakken.

  Dat zou het verhaal worden van de hele kamp: Jackson die een gaatje zocht, maar dat slechts sporadisch kon vinden.

  Colas hield het uiteindelijk de volle 12 ronden vol, maar Jackson was wel de enige die even neerging. Een vochtige plek was de boosdoener.

  In de laatste ronde was de Belg ontketend. De scheidsrechters namen de enige logische beslissing en riepen Jackson uit tot winnaar op punten.

  Jackson: "Ik heb slim gebokst"

  Sugar Jackson was in de wolken na zijn overwinning tegen de Fransman Jimmy Colas. "Ik ben echt superblij", vertelt de Ghanese Belg aan Sporza. "Ik wist dat ik zou winnen, al is Colas geen gemakkelijke tegenstander. Je moet fysiek sterk zijn om hem te kunnen verslaan. Hij houdt alles goed gesloten en het is moeilijk om hem knock-out te slaan. Je moet voor de punten gaan en dat heb ik gedaan. Ik heb slim gebokst."

  "Wat nu? De volgende stap is een EBU-titel. En daarna misschien een kamp om de wereldtitel. Maar alles op zijn tijd. Eerst wil ik die EBU-titel."

  Persoon mept een Australische neer

  De titel bij de lichtgewichten in de IBF was vacant. Persoon nam het in de Lotto Arena op tegen de Australische Erin McGowan. Zodra de gong ging beukte Persoon er stevig op los.

  Maar McGowan was uit stevig beton opgetrokken. Ze incasseerde alles zonder verpinken.

  Toch miste het slopingswerk zijn doel niet. Bij een slagenregen ging McGowan neer. Ze stond weer op, maar na een tweede offensief legde de ref de kamp stil.