• home
 • video
 • pas verschenen

  De Witte: "Eerst alle informatie, dan mijn oordeel"

  Het Gentse bestuur: manager Michel Louwagie en voorzitter Ivan De Witte.

  Gent gaat vanavond op bezoek bij Standard, met Trond Sollied nog op de bank. Maar voorzitter De Witte is geschrokken na de uitspraken van de Noor. "Ik wil eerst alle informatie", zegt hij in Het Nieuwsblad.

  Sollied sprak met de pers na zijn onderhoud met voorzitter Ivan De Witte. Die laatste reageert verrast op de uithaal van zijn coach (zie "Lees ook"). "Ik had nochtans een goed gevoel na mijn vertrouwelijk gesprek met hem", zegt De Witte.

  "Alles verliep in een constructieve sfeer. Maar wat ik nu hoor, is toch iets minder positief. In plaats van zulke dingen te zeggen, zou Sollied beter de match tegen Standard voorbereiden."

  De Witte windt er geen doekjes om. Hij denkt na over de positie van Sollied. Is dit nog lang vol te houden? "Omdat ik de wedstrijd op Standard niet in het gedrang wil brengen, zit Trond zeker nog op de bank op Sclessin. Ik wil eerst alle informatie voor ik een definitief oordeel vel."

  Voor de wedstrijd van vanavond doet Sollied alvast geen beroep op Christian Brüls en Wallace. Wallace ging in de fout tegen KV Mechelen en Brüls mag zich bezinnen. Sollied: "Op training toonde Brüls niet wat ik wilde zien. Hij mag daar even over nadenken."