• home
 • video
 • pas verschenen

  Cavendish: "Cauberg is er te veel aan"

  Mark Cavendish: "De regenboogtrui heeft iets magisch."

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Mark Cavendish neemt afscheid van zijn regenboogtrui. "De kans dat ik zondag mijn wereldtitel verleng, is onbestaande", zegt de Britse sprintkampioen. "Boasson Hagen zou een mooie opvolger zijn."

  Vorig jaar was het parcours op maat gesneden van Mark Cavendish. De Brit maakte het in Kopenhagen af in de sprint.

  "Iedere renner die in de geschiedenisboeken van het wielrennen wil staan, moet minstens één keer wereldkampioen geweest zijn", vertelt Cavendish (27) in Het Nieuwsblad.

  "Ze noemden mij wel de snelste man van de wereld, maar om het echt te zijn, moet je wereldkampioen geworden zijn in een sprint. Dat is me gelukt. Vanaf dan kon iedereen me echt zien als de beste sprinter van de wereld."

  "Als je mij op mijn 14e had gevraagd wat ik liever wilde, wereldkampioen worden of 23 ritten in de Tour winnen, dan had ik gezegd: wereldkampioen worden."

  "De Tour betekent veel voor mijn carrière, maar als wereldkampioen mag je een jaar lang de mooiste trui dragen die er bestaat. Die gekleurde banden hebben iets magisch. Alle grote kampioenen hebben ze gedragen."

  "Boasson Hagen verdient de wereldtitel"

  "De kans dat ik zondag mijn wereldtitel verleng, is onbestaande", zegt Mark Cavendish. "Tien keer de Cauberg is gewoon te veel voor mij. We moeten realistisch zijn."

  "Ik kan niet winnen, maar ik ben hier uit respect voor de trui en rugnummer één. Ik geniet er altijd van om in de kleuren van de nationale ploeg te rijden. Je doet het niet voor je loon, maar voor je land. Dat is speciaal."

  "Boasson Hagen (de Noorse ploegmaat van Cavendish bij Team Sky, red) zou een mooie opvolger zijn. Hij zou het verdienen. Een goeie gast en een steengoed renner."