• home
 • video
 • pas verschenen

  Bettini: "Wij kunnen niet afwachten"

  Paolo Bettini (rechts) traint nog mee in Nederland.

  De Italiaanse ploeg van bondscoach Paolo Bettini leeft in de relatieve luwte toe naar het WK. Bettini heeft met Vincenzo Nibali en Moreno Moser wel twee kanshebbers, maar beiden staan niet in het rijtje topfavorieten.

  "We zijn deze situatie niet gewoon: normaal gezien hebben we één kopman waar de hele ploeg voor werkt. Dit jaar sta ik met zes debutanten aan de start. We moeten er gewoon van genieten", schroeft Bettini de ambities terug.

  "We zullen zeker niet verdedigend rijden. Wij hebben geen Gilbert of Valverde in onze ploeg en kunnen dus niet afwachten."

  De Italianen hielden iedereen die al eens in verband werd gebracht met doping uit de selectie voor Valkenburg. "Andere teams zullen hun verantwoordelijkheid moeten nemen."

  "Of ik spijt heb dat ik geen ex-dopingzondaars meenam? Nee, we blijven deze lijn doortrekken."

  Nibali: "Val aan als ik goed ben"

  Vincenzo Nibali stond zowel in Milaan-Sanremo (derde) als Luik-Bastenaken-Luik (tweede) op het podium. Maar toch is hij geen winnaar. "Mijn nadeel is dat ik niet snel ben", zegt hij.

  "Als ik me lekker voel, zal ik alles op een aanval moeten zetten. Het is op een WK wel cruciaal dat je je aanval op het juiste moment plaatst. Je kunt je geen foutjes veroorloven."

  "Het verschil met een klassieker is dat je nu niet weet hoe de wedstrijd zal verlopen. We kennen allemaal uiteraard de Cauberg, maar er spelen andere factoren mee. Het parcours is lastig, ook in de beginfase, met al die bochten."