• home
 • video
 • pas verschenen

  Mourinho daagt opnieuw journalist voor rechter

  José Mourinho wordt zwaar aangepakt in de pers.

  José Mourinho pikt het niet dat een journalist hem "het soort mens dat wegvlucht nadat hij een ongeluk heeft veroorzaakt" heeft genoemd. De coach van Real Madrid eist een schadevergoeding van 15.000 euro.

  Het is niet de eerste keer dat José Mourinho een journalist aanklaagt. In juli sleepte hij al iemand van de krant El Pais voor de rechter, omdat die de coach "Nazi-Portugees" had genoemd.

  Nu heeft Mourinho het gemunt op een reporter van het sportblad Marca. Die beschreef hem als iemand "die wegvlucht nadat hij een ongeluk veroorzaakt heeft".

  Mourinho kan die omschrijving maar matig appreciëren en laat zijn advocaat een proces aanspannen. De Portugees eist 15.000 euro schadevergoeding. Als hij de zaak wint, stort hij het geld door naar de voetbalclub van zijn zoontje.

  Real Madrid heeft zijn juridische afdeling ook opdracht gegeven om op te treden tegen Alfons Godall, een voormalige directeur van Barcelona. Die reageerde op Twitter op het exuberante juichgebaar van Mourinho (foto) na de late 3-2 tegen Manchester City.

  "Het is triestig hoe deze psychopaat doelpunten viert alsof hij zelf een speler is", schreef hij. Real: "Wij laten zoiets niet over ons heen gaan. We zullen altijd actie ondernemen tegen mensen die de eer van onze werknemers in een slecht daglicht stelt."