• home
 • video
 • pas verschenen

  Leekens: "Er is weinig druk tegen Bordeaux"

  Georges Leekens: "Jongens die hun kans krijgen, kunnen die grijpen."

  Club Brugge speelt vanavond op het veld van Bordeaux zijn eerste groepsmatch in de Europa League. Club kampt met een waslijst aan geblesseerden. "Wie zijn kans krijgt, kan die grijpen", zegt Georges Leekens.

  Leekens moet puzzelen, het hele seizoen eigenlijk al. Voor de match in Bordeaux kan de Club-coach niet beschikken over Larsen, Donk, Zimling, Refaelov, Trickovski en Meunier.

  "De spoeling is dun. Ik heb er twee jongeren bijgenomen om aan 18 spelers te komen. Ik hoop dat we snel weer wat spelers kunnen recupereren, maar dat zal niet voor nu zijn", zegt Leekens aan Sporza.

  "We reizen met weinig druk af naar Frankrijk. We willen ontspannen voetballen in Bordeaux en ons amuseren. De ploeg werkt hard en is bezig aan iets moois. Zo'n match is een beloning."

  "Bordeaux is top in Frankrijk"

  Bordeaux eindige vorig seizoen in de Ligue 1 op de vijfde plaats. Ook nu kampeert de club op de vijfde stek. Leekens is op zijn hoede.

  "Bordeaux hoort bij de top in Frankrijk en haalt een hoog niveau. Het is een ploeg met veel atletisch vermogen. Ze kunnen heel mooi en goed voetballen. Ze spelen ook heel volwassen."

  "Voor onze ploeg is dit een kans om zich te meten met dat niveau. Door de blessurelast hebben we weinig mogelijkheden. Jongens die hun kans nu krijgen, kunnen die ook grijpen."

  Bordeaux mist draaischijf Obraniak

  Club Brugge hoeft alvast Ludovic Obraniak niet te vrezen. De Poolse draaischijf van Bordeaux heeft een blessure aan de adductoren van zijn linkerbeen. Obraniak, een creatieve middenvelder, trainde nog mee maar ondervond te veel hinder.